Dalco Konsult deltog i Vasaloppet 2019

Delad skidglädje – dubbel Dalcoglädje. Första söndagen i mars varje år går Vasaloppet av stapeln. Från Berga By i Sälen till Mora i Dalarna. Världens äldsta och till antalet anmälda största långlopp.

Med inspiration från Gustav Vasas flykt från Kristian II:s soldater 1520 har Vasaloppet utvecklats till en folkfest från det första loppet år 1922 med 116 startande. Bland deltagarna genom åren kan bland annat nämnas Carl XVI Gustaf och Nils ”Mora-Nisse” Karlsson med sina nio Vasaloppssegrar – på tio starter.

I helgen var Dalco Konsult på plats för att genomföra stafettvasan i strålande sol och gnistrande snö. Det var ett spännande äventyr, gemenskap och härlig folkfest som gav mersmak. En av lagets deltagare sammanfattade helgen enligt följande:

Fantastiskt kul att genomföra denna utmaning tillsammans som stärker kropp, knopp och Dalco-känslan. Nästa år satsar vi på Dalco Konsult att vara med igen.

Stafettvasan innebär att fem personer delar på den 90 kilometer långa sträckan, ett evenemang som i år lockade 13 000 skidåkare. I vanlig ordning var det klassiska Vasaloppets 15 800 startplatser fulltecknade, och totalt deltog runt 62 000 deltagare i Vasaloppsveckan.