Slussens tillfälliga bussterminal

För en tid sedan skriv vi en nyhet om Slussen. Program Slussen har nu gått in i ett nytt skede.  Slussens tillfälliga bussterminal har driftsatts, och den nya gångbron mellan tunnelbanan och bussterminalen har tagits i bruk. Det första trapptornet används i dag vilket gör att det är trångt för resenärerna i skrivande stund, men redan i början av juni tas det andra trapptornet i bruk och då blir det avsevärt mycket mer plats för resenärsströmmarna. 

SL själva kallar det för världens bästa tillfälliga bussterminalSveriges radio gjorde ett kortare reportage om bussterminalen där det går att höra intervju med både en busschaufför och en resenär.

-Driftsättningen har gått väldigt bra och vi ska vara makalöst stolta över denna resa som påbörjades för ett längre tag sedan, säger Lars Devero, Programledare på Trafikförvaltningens Program Slussen.

Dalco Konsult är delaktiga i utvecklingen kring Slussenområdet och bidrar med sin kompetens i området. En av våra konsulter ansvarar för administrationen i Programmet. Det är en spindeln-i-nätet roll där det gäller att se till att allt fungerar samt att miljön ger förutsättningar för att programmet skall uppnå sina mål. Med tuffa krav på dokumentation, transparens, säkerhet och att hålla tidsplaner samt dialogen mellan staden och trafikförvaltningens många interna intressenter är det flera bollar att hålla i luften. Vår konsult ser till att projektkontoret fungerar tillfredsställande, både som en praktisk fysisk arbetsmiljö men också så att rätt resurser finns för de många olika uppdragen inom programmet, samt att alla har den utrustning som krävs för att kunna genomföra arbetet.

Bild: Malin Dacke

Slussen

Arbetet kring Slussen är ett samarbete mellan Stockholms stad som bygger och Trafikförvaltningen som anpassar kollektivtrafiken efter de nya förutsättningarna och behoven. Önskar ni läsa om invigningen uppmärksammades den bland annat av SvD.

Detaljplanen för bussterminal Slussen som ska byggas i Katarinaberget har nu vunnit laga kraft och det innebär att arbetet med den nya bussterminalen som ska tas i bruk 2023 intensifieras.

Vi ser att resultatet kommer bli riktigt bra när allt är på plats, hoppas ni kommer tycka det också. Vi vill redan nu tacka för förtroendet.

På Stockholm Stads hemsida finns vidare läsning om slussen.