OM DALCO KONSULT

En utvecklande arbetsmiljö

OM DALCO KONSULT

Det här är Dalco Konsult

Hos Dalco Konsult får du arbeta i en flexibel organisation som strävar efter att vara en liten men vass spelare på marknaden. Vi arbetar som ett team och stöttar varandra. Våra ledord är engagemang, kompetens och pålitlighet. Vi arbetar aktivt med att bygga en intern lagkänsla vilket gör att vi känner varandra väl och har roligt tillsammans. Hos oss ska du alltid känna att du har Dalcos fulla stöd i din utveckling. Vill du veta mer om Dalco Konsult? Kontakta oss så berättar vi mer.

Vi värderar vår gemenskap, sammanhållning och att vi enkelt och prestigelöst utbyter erfarenheter och kunskap med varandra högt. Hos oss kommer du kontinuerligt utveckla din egen kompetens inom ditt specialistområde genom utbildning och de erfarenheter du får i dina uppdrag. För kunden innebär det en partner som är lättillgänglig och flexibel, med ett engagemang utöver det vanliga. Är du intresserad av att arbeta hos eller få mer förståelse om Dalco Konsult? Se Lediga tjänster.

DALCO-KONCERNEN

Över 30 års erfarenhet

Dalco Konsult är en del av den svenskägda Dalco-koncernen, som grundades 1987 av Jan-Erik Lindqvist. 30 år senare har det Jan-Erik då påbörjade växt sig stort. Bolagen har stor verksamhet i Stockholmsområdet, men har lokal närvaro så långt ner i landet som Lund och uppe i Östersund med omnejd. Jan-Erik är fortfarande vår ägare, och flera av de första som anställdes arbetar fortfarande inom koncernen. Något vi tycker är mycket glädjande då vi värdesätter god arbetsmiljö och arbetar aktivt med att skapa bästa möjliga förutsättningar för våra medarbetare.

Dalco arbetar med infrastruktur, IT, redovisning och avancerad LED-teknik. Inom Dalco Konsult arbetar vi med kvalificerade konsulttjänster inom infrastruktur, såsom järnväg, flyg, väg och bygg. Våra uppdragsgivare är några av Sveriges största bolag inom dessa områden, bland annat Trafikverket, SL, Trafikförvaltningen och Swedavia. Vårt huvudkontor ligger i Kista.

Bolaget som arbetar med redovisning heter Dalco Redovisning och har sitt huvudkontor i Rosersberg. På andra sidan E4:an, i Märsta, har Lightronic sitt huvudkontor. De arbetar med avancerad LED-teknik. Bland deras innovationer kan Foton LED nämnas vilket är en egenutvecklad LED-panel för foto– och filmbranschen. Vidare läsning om Dalco-koncernen.

ENGAGEMANG

Vi utvecklar gemensamt oss själva, varandra och företaget. Vi söker information och håller oss uppdaterade. För våra kunder innebär det att vi är proaktiva, lätta att samarbeta med och fokuserade på deras utmaningar.

KOMPETENS

Genom individuella och gemensamma utbildningsinsatser ligger vi i framkant. Vi anställer självgående konsulter med hög yrkesmässig och social kompetens vilket gör att vi skapar stort värde för våra kunder.

PÅLITLIGHET

Våra kunder anlitar våra konsulter som problemlösare, problem som vi löser på ett konstruktivt sätt. Vi håller det vi lovar och tillvaratar kundens intressen i alla lägen. Vi respekterar kundens kultur, är lyhörda och behandlar alla i projekten med respekt.

HISTORIEN OM DALCO

Berättelsen om Dalco

För 78 år sedan, år 1941, föddes en pojk vid namn Jan-Erik Lindqvist i den djupa jämtlandsskogen. Jan-Erik växte upp utanför Bräcke i den lilla byn Albacken i Hällesjö socken. Från samma by kom även löparen Nils Gunder Hägg. Gunder satte under åren 1941-1945 hela 16 världsrekord.

I sina tidiga dagar jobbade Jan-Erik som bagarlärling, för att som lite äldre sedan börja jobba till skogs. En dag fick han, till följd av det tunga arbetet, ont i ryggen. Han fick lov att gå till doktorn som sa till honom att han minsann fick sluta arbeta i skogen och istället ägna sig åt något annat. Något mer skonsamt för ryggen.

I Albacken fanns det inte så mycket att välja på. Det fick bli studier i grannbyns yrkesskola. Där läste Jan-Erik elteknik, vilket senare skulle bli början på Dalco. Till slut hamnade Jan-Erik hos Ericsson som, utöver telefoni, tillverkade tågväxlar. Där var han med och utvecklade det första elektroniska signalställverket och driftsatte detta i Göteborg. Efter många års arbete som servicechef samt VD inom styr- och reglerteknik grundade Jan-Erik Dalco-koncernen.

Det har nu gått 32 år sedan Dalco grundades år 1987. Bolag inom koncernen har sålts och nya bolag har bildats och förvärvats. Kärnan är än i dag densamma som den var i koncernens tidiga år, och vi som arbetar inom Dalco har samma värderingar då som nu. Ledstjärnorna är fortfarande kompetens, engagemang och pålitlighet. Oavsett om man talar om Dalco Konsult eller Dalco-koncernen.